2 GRATIS MYSTERY MEALS CODE: MYSTERY - GELDIG VANAF €90

Wat is het carnivoor dieet?

Het carnivoor dieet is een voedingspatroon dat volledig bestaat uit dierlijke producten. Dit betekent dat de focus ligt op vlees, vis, eieren en andere dierlijke producten zoals kaas en boter. Groenten, fruit, en granen worden geheel vermeden, waardoor dit dieet extreem laag is in koolhydraten en hoog in eiwitten en vetten. Het carnivoor dieet is populair geworden vanwege de eenvoud en de voordelen die het biedt op het gebied van gezondheid en sportprestaties.

Waar is het carnivoor dieet goed voor?

Het carnivoor dieet staat erom bekend dat het veel voordelen biedt, vooral voor mensen die willen afvallen of hun spiermassa willen vergroten. Door te focussen op dierlijke producten, krijg je een hoge dosis eiwitten en gezonde vetten binnen. Dit kan helpen bij gewichtsverlies door het verminderen van insulinepieken en het bevorderen van een langdurig verzadigd gevoel. Bovendien levert vlees essentiële voedingsstoffen zoals ijzer, vitamine B12 en zink, die belangrijk zijn voor je energie en immuunsysteem.

Carnivoor dieet en krachttraining

Voor sporters, en met name voor krachttrainers, kan het carnivoor dieet ideaal zijn. Eiwitten zijn de bouwstenen van spieren, en door een dieet dat rijk is aan dierlijke eiwitten, kunnen sporters hun spierherstel en groei optimaliseren. Bovendien kan de hoge inname van gezonde vetten helpen om voldoende energie te behouden voor intensieve trainingen. Veel mensen merken dat hun prestaties in de sportschool verbeteren, terwijl ze op een carnivoor dieet zitten.

Voor wie is het carnivoor dieet geschikt?

Het carnivoor dieet is vooral geschikt voor mensen die van eenvoud in hun voeding houden en geen behoefte hebben aan koolhydraten. Mensen met bepaalde gezondheidsproblemen zoals diabetes of inflammatoire aandoeningen kunnen baat hebben bij dit dieet, aangezien het ontstekingsremmend kan werken. Het dieet is echter minder geschikt voor mensen die moeite hebben met een eenzijdig eetpatroon of die bepaalde voedingsstoffen uit plantaardige bronnen missen.

Het carnivoor dieet en gewichtsverlies

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen kiezen voor het carnivoor dieet is het potentieel voor gewichtsverlies. Door koolhydraten volledig te elimineren en te focussen op eiwitten en vetten, verminder je de kans op insulinepieken en eetbuien. Veel mensen merken dat ze sneller afvallen en een gezonder metabolisme krijgen.

Voorbeeld carnivoor voedingsschema

Hieronder heb je een voorbeeld van een carnivoor voedingsplan die gericht is op 2200 Kcal. Dit schema bestaat alleen maar uit producten die je in een carnivoor dieet mag eten. Gebruik het schema als voorbeeld en bestel de beschikbare producten bij ons!

 
Maaltijd Hoeveelheid Product Kcal Eiwit (g) Koolh. (g) Vet (g)
Ontbijt 5 stuks Eieren 312 24g 2g 22g
50 gr Belegen kaas 182 12 0 15
225 ml Rauwe melk 140 8,3 9,7 7,7
1 stuk Avocado 220 3g 12g 20g
Lunch 100 gr  Rundergehakt 331 30 0 43
225 ml Rauwe melk 140 8,3 9,7 7,7
50 gr Belegen kaas 182 12 0 15
Diner 100 gr  Kipfilet 158 30,9 0 3,8
150 gr  Pulled beef 245 46 0 7
225 ml Rauwe melk 140 8,3 9,7 7,7
Tussendoor 1 zakje  Jack Link's S&H 64 10 4 1
1 zakje  Jack Link's Original 64 10 4 1
Totaal 2178 175,8 37,1 108,9

Carnivoor dieet pakket

Voor wie het carnivoor dieet serieus wil volgen, bieden wij het carnivoorpakket aan. Dit pakket bevat een mix van verschillende kant-en-klare vleesproducten die passen binnen jouw dieetplan. Of je nu op zoek bent naar maaltijden voor krachttraining, gewichtsverlies, of gewoon gezond wilt eten, ons pakket helpt je om je doelen te bereiken zonder gedoe.

Carnivoor maaltijden van Prep The Food

Bij Prep The Food begrijpen we dat tijd een waardevolle factor is, vooral als je een drukke levensstijl hebt. Daarom bieden wij kant-en-klare carnivoor maaltijden aan, die vers worden geleverd. Deze maaltijden passen perfect in jouw carnivoor dieet en zijn zorgvuldig samengesteld met hoogwaardige vleesproducten. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over meal prep of het vinden van geschikte maaltijden – wij regelen het voor je.

Registreren

Registreer je nu en maak een persoonlijke Prep Account

Of

Inloggen

Registreren


Door een account aan te maken kunt u sneller en makkelijker bestellen. Daarnaast kunt u uw eerdere en huidige bestellingen eenvoudig bekijken. Meer informatie leest u in ons privacy beleid.

Coupon gekopieerd

Inloggen

Login met je persoonlijke Prepthefood account

Of

Inloggen

Registreren


Door een account aan te maken kunt u sneller en makkelijker bestellen. Daarnaast kunt u uw eerdere en huidige bestellingen eenvoudig bekijken. Meer informatie leest u in ons privacy beleid.

Nog geen Prep Account?

Registreer binnen een paar stappen en creëer je eigen Prep Account voor persoonlijke aanbiedingen en acties.