GRATIS PRE WORKOUT BIJ BESTELLING BOVEN €150 MET CODE: FREEPRE

Duursport maaltijden

Koolhydratenbron
Koolhydratenbron
Eiwitbron
Eiwitbron
Calorieën
Calorieën

Wat is duursport?
Duursporten omvatten activiteiten waarbij je gedurende langere tijd op een gematigde intensiteit beweegt. Denk hierbij aan sporten zoals hardlopen, wielrennen, zwemmen, en roeien, maar ook een lange spinningles in de sportschool valt hieronder. Het doel van duursporten is vaak om de cardiovasculaire conditie te verbeteren, uithoudingsvermogen te vergroten, en calorieën te verbranden. Tijdens deze activiteiten worden meerdere spiergroepen aangesproken en blijft het lichaam zelfs na de training calorieën verbranden om te herstellen. Daarom is het cruciaal om de juiste voeding te hebben om je lichaam te ondersteunen bij dit herstelproces.

Duursport maaltijden
Bij Prep The Food begrijpen we hoe belangrijk voeding is voor duursporters. Onze maaltijden zijn zorgvuldig samengesteld om de juiste balans van macronutriënten te bieden die essentieel zijn voor herstel en prestaties. Duursport maaltijden moeten voldoen aan specifieke eisen: ze moeten voldoende koolhydraten bevatten om energie te leveren, eiwitten om spierherstel te ondersteunen, en gezonde vetten voor een langdurige energievoorziening. Onze maaltijden worden vers bereid met hoogwaardige ingrediënten. We zorgen ervoor dat elk gerecht een optimale mix van vitamines en mineralen bevat, die essentieel zijn voor zowel de training als het herstel. Hier zijn enkele van onze topmaaltijden voor duursporters:

1: Marokkaanse Kip Couscous Groente: Een energierijke maaltijden boordevol langzame koolhydraten en magere eiwitten.

2: Kip Surinaamse Rijst Groente: Een smakelijke maaltijd die je lichaam voorziet van de benodigde voedingsstoffen voor zowel pre- als post-training.

3: Pasta bolognese: Handig voor als je veel energie nodig hebt voor een intensieve training.

4: Een van onze high protein ontbijtjes: Complexe koolhydraten die zorgen voor een geleidelijke energie afgifte gedurende de dag met 37gr eiwitten per portie voor spierherstel. 

Het moment van voedingsinname / maaltijd timing
Het tijdstip waarop je je maaltijden eet, speelt een cruciale rol in je prestaties en herstel als duursporter. Idealiter eet je je laatste maaltijd ongeveer 1 tot 2 uur voor het sporten. Deze maaltijd moet rijk zijn aan langzame koolhydraten, omdat koolhydraten de belangrijkste energiebron zijn voor duursporters. Koolhydraten zorgen ervoor dat je glycogeenvoorraden worden aangevuld, waardoor je langer en efficiënter kunt trainen. Eet je te kort voor het sporten, dan kan je lichaam de voedingsstoffen niet optimaal benutten omdat het bloed naar je maag gaat om het voedsel te verteren, in plaats van naar je spieren om zuurstof en energie te leveren. Niet efficiënt dus!

Duursport Tips: Supplementen en voeding
Naast goede voeding kunnen supplementen een waardevolle aanvulling zijn voor duursporters. Let op: aanvulling. De basis is natuurlijk altijd voeding, laag stressgehalte en een goede nachtrust in combinatie met de training natuurlijk. Hier zijn enkele essentiële supplementen en hun voordelen:

Elektrolyten en Sportdranken: Tijdens langdurige trainingen is het belangrijk om voldoende te drinken. Water is goed, maar sportdranken met toegevoegde elektrolyten kunnen helpen om je mineralenbalans te handhaven en uitdroging te voorkomen. Ze spelen een cruciale rol in diverse lichaamsfuncties, waaronder het in stand houden van een goede vochtbalans, het reguleren van de pH-waarde (zuurgraad) van je bloed, en het ondersteunen van spier- en zenuwfunctie. Hier zijn enkele belangrijke elektrolyten: Natrium, kalium, calcium, magnesium, chloride, bicarbonaat.

Carbloaden: Een paar dagen voor een belangrijke wedstrijd kun je je koolhydraatinname verhogen om je glycogeenvoorraden maximaal te laden. Dit proces, bekend als carbloaden, zorgt ervoor dat je lichaam klaar is om langdurige inspanningen te leveren.
Eiwitten: Na je training zijn eiwitten essentieel voor het herstel van je spieren. Ze helpen kleine scheurtjes in het spierweefsel te herstellen en bevorderen de spiergroei. Dit kan je uit supplementen halen en uit voeding.

Bestellen bij Prep The Food
Bij Prep the Food maken we het je gemakkelijk om je voedingsdoelen te behalen. Onze duursport maaltijden zijn ontworpen om je te helpen optimaal te presteren en te herstellen. Naar duursportmaaltijden hebben wij ook maaltijden voor droogtrainen, bulken, vechtsport en gemak.

Of je nu traint voor een marathon, een triatlon of gewoon je conditie wilt verbeteren, bij Prep the Food vind je de juiste voeding om je prestaties te ondersteunen.

Registreren

Registreer je nu en maak een persoonlijke Prep Account

Of

Inloggen

Registreren


Door een account aan te maken kunt u sneller en makkelijker bestellen. Daarnaast kunt u uw eerdere en huidige bestellingen eenvoudig bekijken. Meer informatie leest u in ons privacy beleid.

Coupon gekopieerd

Inloggen

Login met je persoonlijke Prepthefood account

Of

Inloggen

Registreren


Door een account aan te maken kunt u sneller en makkelijker bestellen. Daarnaast kunt u uw eerdere en huidige bestellingen eenvoudig bekijken. Meer informatie leest u in ons privacy beleid.

Nog geen Prep Account?

Registreer binnen een paar stappen en creëer je eigen Prep Account voor persoonlijke aanbiedingen en acties.