Veelgestelde vragen

VEELGESTELDE VRAGEN

Geen antwoord gevonden? Neem gerust contact met ons op via de info@prepthefood.


Algemeen

Wij werken met producten van de vegetarische slager. Wij hebben hiervoor gekozen omdat wij vinden dat de vegetarische slager de beste kwaliteit vleesvervangers aanbied op dit moment. Onze vleesvervangers bestaan voor het grootste gedeelte uit soja. Voor meer informatie mail naar: info@prepthefood.nl

De maaltijden zijn na ontvangst 4 dagen houdbaar op koelkasttemperatuur en 10 weken houdbaar in de diepvries. Dit geldt voor de maaltijden, sapjes en soepjes. De wraps daarentegen zijn niet langer houdbaar dan 2 dagen en niet geschikt om in te vriezen. Let op: adressen buiten de straal kunnen dus geen wraps ontvangen!

Ja zeker! Wij gebruiken broccoli omdat wij deze het gehele jaar door vers kunnen aanbieden. Daarnaast bevat broccoli enorm veel eiwitten en ijzers. Ben je het zat? Kies dan onze groentemix, dit is een mix van 3 verschillende groentes namelijk: wortel, sperziebonen en paprika. Toch liever wat anders? Neem contact met ons op via mail: info@prepthefood.nl

Wij gebruiken weinig tot geen zout in onze maaltijden. Zout gebruiken wij alleen om sommige maaltijden op smaak te brengen. Vaak zit dit al in een van onze kruiden vermengt.

Het gewicht van een maaltijd verschilt per soort en formaat. Gemiddeld kun je het volgende aanhouden:

  • Medium formaat: 350gr – 500gr
  • Large formaat: 450gr – 600gr
  • Koolhydraatarm: 280gr – 500gr

Onze maaltijden worden altijd op de dag van bezorging of verzending bereidt. Wij hebben geen kant-en-klare voorraad liggen zoals andere dat doen. Dit doen wij om een zo vers mogelijk product te leveren.

De maaltijden, soepjes en sapjes zijn na ontvangst nog 4 dagen houdbaar in de koelkast. Je kunt de maaltijden, sapjes en soepjes ook invriezen. Dan zijn ze nog 10 weken houdbaar. Dit geldt niet voor de wraps. Wraps zijn maximaal 3 dagen houdbaar op koelkasttemperatuur en niet geschikt om in te vriezen!

Plan vooruit. Zorg ervoor dat je de maaltijden, sapjes of soepjes 24 tot 48 uur van te voren uit de vriezen in de koelkast bewaard. Dan geef je de maaltijden, soepjes en sapjes de gelegenheid om rustig te ontdooien. Dit zorgt ervoor dat je geen koude maaltijd hebt bij het opwarmen.

Altijd volgen wat op het etiketje staat. Na ontdooien kun je de maaltijd opwarmen op gewenste temperatuur in de magnetron of in een pannetje. De verpakkingen zijn geschikt om in de magnetron te doen tot 120 graden. Let op: alleen op temperatuur brengen. De maaltijden zijn namelijk goed doorgekookt.

Wij werken alleen maar met halal producten. Al onze maaltijden en producten zijn halal. Stuur een mail naar info@prepthefood.nl om een certificaat als bewijs te ontvangen.

Bestellen

Alle bekende allergenen staan vermeld bij de maaltijden. Niet alleen op de website maar ook op het etiketje die je bij elke maaltijd terugvind. Twijfel je? Neem contact met ons op via mail en ontvang een uitgebreid allergenen lijst info@prepthefood.nl

Neem contact met ons op. Wij kunnen achterhalen of de bestelling goed is doorgekomen.

Bezorging

Wij werken met een straal waarin wij vers met onze eigen koelbussen en chauffeurs leveren. In dit geval krijg je altijd een dag van te voren een tijdsblok doorgestuurd via WhatsApp. De maaltijden worden dan in de ochtend van de levering bereid en niet-ingevroren bezorgd.

 

Mocht je buiten de straal vallen, dan worden de maaltijden op de dag van verzending bereid, ingepakt en verzonden via PostNL. In dit geval ontvang je dus de maaltijden ingevroren. De maaltijden worden zorgvuldig ingepakt in een speciale isolatiezak met droogijs (-80 graden). Dit zorgt ervoor dat de maaltijden minimaal 3 dagen ingevroren blijven.

 

Wij streven er uiteindelijk naar om iedereen te voorzien van verse, niet-ingevroren maaltijden. Dit omdat je dan beter de kwaliteit kan waarborgen, snellere leveringen en een betere service hebt.

Geen probleem! Zolang de maaltijden verpakt in de doos blijven, zijn deze houdbaar zoals hierboven is beschreven. Twijfel? Neem contact met ons op!

Afhalen is mogelijk. Dit in overleg natuurlijk. Wij werken in een ruimte waarin wij streng letten op de hygiëne. Ook bij afhalen moet je bestellen via de website. Er worden verzendkosten in rekening gebracht die je vervolgens terugkrijgt bij het afhalen.

Bezorgtijden zijn afhankelijk van verschillende factoren. Bij adressen binnen de bezorgstraal worden de bezorgtijden een dag van te voren bekendgemaakt via WhatsApp. Je ontvangt dan een tijdsblok van ongeveer 60 minuten. Dit is altijd een schatting omdat er onderweg van alles kan gebeuren. Bij adressen buiten de straal geldt hetzelfde. Je ontvangt de avond voor de bezorging een e-mail van PostNL met daarin de track en trace code. Zorg ervoor dat er iemand thuis is om het pakketje aan te nemen.

De maaltijden worden verpakt in een speciale 4-laage isolatiezak. Deze gaan in combinatie met droogijs (-80 graden) in een verdikte doos. Hierdoor creëren wij een “mobiele vriezer” die de maaltijden 4 dagen ingevroren/gekoeld houd.

Komt het niet uit? Zorg er dan voor dat de bezorger bij een van de buren het pakketje aflevert. Hiervoor ben je zelf verantwoordelijk. Duidelijke instructies door middel van een briefje op de deur of even doorgeven via Whatsapp is noodzakelijk. Gaat de bezorging via PostNL? Dan is het mogelijk om het pakketje te laten afleveren bij een PostNL afhaalpunt.